Dags för lite update!

Hej, jag har en del trogna läsare och ber därför om ursäkt för att jag inte bloggar. Jag fattar liksom att min blogg för många är det enda som gör att de orkar gå upp på morgonen ur en skön och trygg säng och ta stegen ut i den stora läskiga världen. Så jag tar mitt ansvar:D

Sommarvärmen är här. Det var 18 grader idag om inte mer. Det är hett.  Jag kommer vara stenrik isommar, det behövs inga kläder. Kan göra lite vad jag vill. Jag har börjat springa lite nu också, det är ruskigt skönt, men häromdan sprang jag vid typ kl14tiden, då är det nästan lite för varmt, tröjan klibba och benen blev spagetti och lungorna blev som en rökares. Men skönt vare, helt klart.

Nyköping blev en hit, extremt kul var det. Roligt lag, schyst organisation och allmänt intressant. Tål att tänkas på..

På onsdag är det mösspåtagning, det blir nog grymt bra, börjar ju med Igelstaloppet där jag tillsammans med Team Discovery satsar på segern och sköna poäng i studentkampen. Sen äre massa activites i skolan och sen på kvällen annat skoj. Ah, det blir nog stekelistek som man skulle sagt om man var lite ball...


Dagens låt: Dr Alban - Sing Hallelujah

På återseende

Tal

Höll mitt tal i nationella idag på svenskan. Det gick bra tyckte jag, lite lagom nervös men hanterade det rätt bra. Jag talade om sanning och kopplat till bibeln. Min poäng var att en sanning är objektiv,  antingen är något sant för alla eller för ingen, det finns inget sk Sant för dig men inte för mig. Och att sedan koppla ihop det med det faktum att något som bibeln som förut var en sanning för många personer idag inte längre är det. Många tänker väl då att vetenskap faktistk skapar motbevis på bibel, men jag vet inte om jag håller med om det. Eller jag vet att jag inte håller med om det. Men ska inte gå in på det för mycket. Kan kortfattat säga att vetenskap inte utelsluter en Gud som skapar och har en plan och vice versa. Jag berättade iaf om Jesu lärjungar, 10 av de ursprungliga 12 dog en martyrdöd för sin övertygelse om att Jesus verkligen var Guds son. De hade många möjligheter att ta tillbaka det dom sagt men de gjorde de inte. Och då ska man komma ihåg att de dog på rätt hemska sätt. Många blev korsfärsta och en blev tillochmed flådd. Av de 2 som inte dog martyrdöden kan jag säga att en dog naturlig död och den andra vad Judas och han tog sitt liv efter att ha förått Jesus. Min poäng var iaf med hela talet och det kommer nu. Att det kan bara finnas en sanning gällande världens uppkomst och Gud och med tanke på lärjungar som levde med Jesus i tre år och fick se alla under och verkligen känna honom samt alla kineser som varje dag torteras och dör för sin tro på Jesus Det tycker iaf jag är ett starkt argument för den kristna tron. Man dör inte för en lögn, det gör man inte.

Det blir en rolig vår tror jag.. Skivor, mösspåtagning, studenten, massa bandy, häng med friends och underbart väder, kommer bli klockrent! Sjukt bra..Vi vann SkolSm kvartsfinal idag mot Fredrika Bremer, verkligen skönt, 7-6 efter straffar, jag bommade min, helt otroligt, drog ut keepern och får felträff men vi vann så det var skönt!

Snart är veckan över då ska vi grabbar ner till Nyköping, haha kommer bli fett

Dagens låt: Foo Fighters - Best of you

24 timmar

När våren nu äntligen har kommit hit
Precis innan skolorna slutar
Då börjar de stolta studenternas rit
Man far genom city och tutar

Man har leasat in en truck så extrem
Att den enkelt kan ta 102 man
Sen ett lika glassigt PAsystem
Då är det enda man har på scan

24 timmar samma sak, åka, åka, åka på lastbilsflak
24 timmar utan tak, åka, åka, åka på lastbilsflak
Även om det regnar och är storm
Är ändå känslan av att vara fri helt enorm
24 timmar, 24 timmar och ett flak


När flaket har fyllts upp till bredden med pers
Och sakta kör genom trafiken
Då står ett gäng grabbar och sprutar ut bärs
I takt till den höga musiken

Plötsligt ställer en student till en scen
Någon har sprutat champagne på hans flickvän
Men vad gör väl det när Sergels fontän
Duschar henne hel och ren igen

24 timmar samma sak, åka, åka, åka på lastbilsflak
24 timmar utan tak, åka, åka, åka på lastbilsflak
Även om det regnar och är storm
Är ändå känslan av att vara fri helt enorm
24 timmar, 24 timmar och ett flak


Köerna ringlar runt hela stan
Iskelt sitter folk och svär
För trettio år sedan denna dag
Då var dom precis såhär

24 timmar samma sak, åka, åka, åka på lastbilsflak
24 timmar utan tak, åka, åka, åka på lastbilsflak
Även om det regnar och är storm
Är ändå känslan av att vara fri helt enorm
24 timmar, 24 timmar och ett flak

Dagens låt: Magnus Uggla,  så grym grym grym grym låt.

http://www.youtube.com/watch?v=-rWxHOz1yjw


Ett kort ref - för kärlekens skull

Har som sagt lånat hem Olles xbox360 nu över veckan. Blivit en hel del tuffa bataljer under veckan. Kan nämna än från gårdagen. Match mor bror Johan, jag hade revanch att utkräva efter en snöplig förlust precis innan där oturen grinade mig i ansiktet. Inget fungerade och brorsan fick utdelning på sina fåtal chanser, förlust med 1-2. Så nästa match: Dallas - Colarado.  Nationalsången är över och spelarna åker några cirklar runt målet och matchen är igång med en heltänd Martin Bengtsson. Men, direkt efter nedsläpp kommer kallduscharnas kalldusch, tänk er ett Sverige som ska möta Vitryssland efter 3-4 debaklet och få 0-1 direkt efter nedsläpp på en tavla på keepern. Detta fick Colarado uppleva. 1-0 till Dallas efter en halvdålig dribbling och ett löst P98-skott mellan benen längst isen. Kalldusch var ordet. Detta får dock mina lirare, Stastny, Sakic och Hejduk att vakna till och intakten av matchen är en lång och hård Coloradopress, en press som fortlider under hela matchen. Snabba uppspel längst varierande kanter där skott kommer i både första och andra vågen. Press är ordet ni söker! Marty Turco i Dallas mål storspelar, kan mycket väl göra sitt livs match. Brorsans svett rinner ner mot kontrollen. Man kan märka att han är tagen av mitt otroliga spel. Periodvila och mycket av snacket handlar om att förvalta chanserna och ha precision i avsluten, något som mitt lag saknat under första perren. I Dallas omklädningsrum handlar det mer om att våga hålla i pucken och inte bli så passiva.

Andra perioden fortskrider som den första. En tokpress från Colorado utan utdelning och helt ärligt är det inte förvånande när Dallas i en av sina få kontringar sätter in 2-0 snyggt på ett direkt skott i slottet. Mina lirare börjar bli uppgivna och det är nog tur att jag får en periodvila att tänka över mitt spel och bygga upp mina spelare.

Tredje perioden och mitt Colorado kommer ut med ett helt annat spel. Än bättre än det jag tidigare visat upp, en omöjlighet trodde nog alla och till och med jag. Jag sätter tacklingarna i offensiv zon och förlänger mina anfall och Dallas chanser i sista perioden kan knappt räknas på handen, så få är de. När en Dallasspelare ännu en gång inte hänger med mig i svängarna och tvingas till en tripping får jag äntligen chansen att lira PP. Jag sätter igång en stor press i zonen och spelar runt pucken, tills slut hamnar den i lite gruff nere bakom mål där jag ger understöd och levererar in den framför kassen där min tunga center står helt omarkerad och stänker in den i xet. Kontakt!! Några minuter senare kommer min för kvällen bästa spelare Joe Sakic på eget maner. han tar emot pucken vid röda, glider in i zonen längst sargen vänder tvärt och tågar in i en båge mot mål och drar i väg en mäktig handledare rakt upp i bortre krysset. Ett perfekt skott, målvakten försöker höja dämpen men når den inte. Sagolikt! Vild glädje på läktaren men i soffan där jag sitter med bror är det sammanbitet. Jag är inte nöjd ännu. Skillnaden på denna period och de tidigare är att Dallas inte får några skitlägen att förvalta, jag trycker bort dem mot sargen och kan själv ta pucken och bygga upp spel. "What comes around goes around" säger man ju och det är just vad som händer när klockan endast har 22,5 sekunder kvar innan den tjuter . Mitt kära Colarado spelar in pucken framför kassen där jag står omarkerad och lägger en backhand snyggt mellan benen på Turco. 3-2, matchen är vänd och sista 20 sekunderna håller jag i pucken och kontrollerar tillställningen.

Ikväll blire skiva, BFs, ska ta det piano och simma lugnt...

Dagens låt:  Ulf Lundell - När jag kysser havet

Världens just nu bästa bloggar

Ohotad etta http://jesperochpatadiskuterar.blogg.se/, ett briljant verktyg för att underhålla och tillfredställa mig. Pata tar sågningar till en ny nivå och Jeppe gör research och dekorerar bloggen med fantastiska bilder..

Tvåa just nu http://kim1.blogg.se/ , tyvärr dåligt uppdaterad, synd på en sådan bra blogg. Välskriven och informationsrik.

Självklart min egen http://bengtssonmartin.blogg.se/, genom att klicka där får jag ett till besök, fnizzzzzzzz.


Ett geni, det är ju Robert Gustavsson, den snubben kan verkligen göra allt. Sjunger grymt gör han också. Har gjort så mkt, kan ärligt talat säga att jag nästan varje dag kollar in lite klipp med honom på tuben. Så bra är han att man inte tröttnar.. 

http://www.youtube.com/watch?v=q4SnR4RsA6I , här sjunger han sjukt bra också. Tillsammans med bruden Åsa äre klassat som succé. Tragisk sång men helt underbar. Vill ni ha texten så hör av er till facit. Robban gör dansband til its best!

Dagens låtar är dock inte Robban utan en annan klassiker: Lill Babs - Leva livet och Lill Lindfors - En sån karl


KLASSIKER

There is

Detta inlägg ska handla lite kring min klass SPID3. Igelstas flaggskep. Gått snart tre år sen vi började gå där och måste säga att det är en sjuk men härlig och väldigt unik blandning av folk. Men alla funkar nästan bra tillsammans vilket är väldigt ovanligt. Det är liksom riktigt kul att komma till plugget och träffa alla. Börjar mer och mer inse att dessa tre år snart är över, vissa kommer man kanske inte ha så mycket kontakt med längre, vilket är synd men naturligt. På nåt sätt blir det en helt annan connection på gymnasiet än i grundskolan. Vissa relationer blir djupare och man umgås mer utanför och man har väl mognat så pass mycket också kanske att man kan umgås med människor som inte är ens bästa bästa polare. Saningen är väl att jag är lite delad inför studenten, som så många andra. Det är ju en befrielse att vara klar med skolan samtidigt som det är en separation från trygghet och många fina vänner.

Fått låna hem NHL -08 medan Olle e på cypern. Känns som det blir tokmkt spelande. Men det är skoj, känns dock dumt att hänga ut spelref här när jag lirar mot datan även om det brinner i fingrarna.

Saknar...

Dagens låt: Magnus Uggla - Nitar och läder, dåligt tryck!

God Bless / Bengan


Århundradets lurning

Nja, det var kanske en överdrift men igår var det iallfall 1 April. En av mina favoritdagar för då äre ju fritt fram att KÖRA LURINGAR... Den som blev värst drabbad var, mina damer och herrar, Fröken Emelie Frisk.. Frisken har ju gått Natur på Igelsta tre år så jag förstod att jag var tvungen att lägga ribban högre än väntat. Skickade iväg ett Sms där jag var helt förtvivlad över hur jag hade torskat körkortet och att jag bara vände mig till henne. Det gäller ju att trycka på rätt knappar. Medlidande + Förtroende gör det svårt för en bra vän att ignorera det faktum att det kan vara sant. Emelies reaktion, haha, den var klockren. Köpte det totalt. På två sätt var hela den här grejen grym. 1. Ett riktigt bra aprilskämt som hon verkligen köpte rakt av. 2.  Emelie Frisk brys sig om mig, inte helt fel.

Annars kan jag mkt väl tillsammans med Jeppe och Fredde vid trappan dragit ett hundratal "Ursäkta ditt skosnöre är uppe"  "Va? är det?" "April april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill". Fast om sanningen ska fram så gick väl inte alla på den, men en hel del. Helt klart.....

Den här veckan har varit tung annars, sjukt mkt plugg men det verkar vara över nu hoho... Ja har varit sjukt risig på att blogga, det har jag, får bli ändring på det. Förresten, vilket pangväder det är nu. Man blir så sugen på sommar, bad, glass, och allt vad det innebär....

Dagens låt: Balsam boys - Här kommer sommaren

RSS 2.0