Marsch framåt 1-2

Mycket roligt har hänt idag helt klart. Har hunnit med mycket. En misslyckad trip till Östertäljehallen för innebandy som inte blev av pga av städning av hallen, lunch med polacken, Emelie Frisk, på stan, träning och fotbollstitt hos Serrander men framförallt var det två timmar av magi hemma på Grevensväg i Kallfors Hills som är fäst på näthinnan nu när jag ska lägga mig till vila i mitt hem.

Det vankades NHL idag igen och turnering. Efter klunsen valde jag Sverige och Olle valde ryssarna. Vi hamnade i samma grupp och Olle började med en promenadseger över Tyskland 4-1. Matchen efter väntade Kanada för mig, Ett Kanada med rank 97 mot ett halvt mediokert Sverige. Tidigt i första perren sätter Kanada 1-0 på ett friläge och de har genom hela matchen en stor press mot mig. Jag skapade inte mycket men så i sista minuten av tredje perioden skär Foppa in i anfallszonen, utmanar sin back, vänder inåt och slänger iväg ett distinkt slagskott lågt vid bortre stolpen, KVITTERAT!- Matchen slutar också så vilket får ses som en vinst för mig.

Nästa match väntar ett hungrigt Tyskland. En match som jag tyvärr måste se som ett misslyckande, trots Sundins handledare i bortre krysset slutat även denna match 1-1. Men med tanke på att jag kryssa mot Kanada hade jag fortfarande chansen till en bra placering i gruppspelet eftersom Olles Ryssland åkte på en odiskutabel förlust mot ett bättre Kanada. Så slutligen i sista gruppspelsmatchen ställs jag då mot Olle, Sverige mot Ryssland, Briljans mot ett hårt arbetande kollektiv i form av Ryssland.

Hela matchen präglas av chanser åt båda håll där Sverige har en storspelande Henrik Lundqvist i mål. Olle spelar ett snabbt och tekniskt spel och bygger mycket kring sin stjärna Ovechkin som inte fick utdelning.  Jag skapar dock lägen med alla mina femmor. Olle tar ledningen i första perren på ett snyggt anfall, inget att säga om det. Han slår sig lite till ro och är nöjd och börjar genast försöka psyka ur mig ur matchen, vilket som alla vet inte går.

Tredje perioden inleds och jag ligger på än mer och skapar fler farliga lägen och har längre och längre anfall. Och så till slut efter en stunds grym pucktrillande hittar jag Sundin framför kassen som utan tvekan lägger in pucken hårt vid stolpen. Nervösitet börjar sprida sig i vardagsrummet. En självsäker Bengan mot en osäker Olle. Fortfarande skapas det lägen åt båda håll, dock börjar jag ta över mer. Så i matchens sista anfall glider Alfredsson upp längst vänsterkanten och släpper pucken snett inåt bakåt till en framrusande Näslund som inte gör något misstag och lägger in pucken enkelt vid bortre stolpen. Segern är ett faktum och vändningen likaså.

I slutspelet åker jag ur mot Slovakien, ett Slovakien som senare går och vinner mot ett underdogsen Ryssland i finalen. Självklart kul för Olle och tråkigt för mig men viktigast som alltid är den interna matchen där jag bevisade att jag är den bästa spelaren, trots att det är Olles spel. Aah, jag känner lycka, verkligen lycka!! Skönt att klass för en gångs skull slår motivation..

Dagens låt: The Offspring - Hit that

Simma lugnt, hej!

Peaches

I en rosa helikopter ska jag flyga hem till dig
I en rosa helikopter hela vägen hem till dig
I en rosa helikopter ja då flyger jag till dig varje dag
I en rosa helikopter ja då flyger jag genom stjärnorna till dig


Vilken hit! Flashbacks och glada mungipor så de skriker om de.  Igår var en sån dag så man körde igång en mängd gamla hits. Fick en hel del gamla godingar av Isabell, bl a Solid Harmonie - I'll be there for you, Spice girls - Wannabe,  Hemliga byrån - Hemskt mkt hej  och en mängd andra. Aa nostalgi var ordet. En del hade man inte hört sen skoldiscona, gaaalet..

Gårdagen spenderades hos Olle med lite folk, sen även en snabb visit hos Elin Flynning, dåligt hus måste jag säga, pampigt...

Men iaf, hos Olle vare NHL-kväll och jag min vana trogen började halvdåligt innan jag fick grepp om kontrollen. Började med en 3-0 förlust mot Olle och sedan en 4-0 förlust mot Harder. Men sedan hände något. Helt plöstligt började jag spela fysiskt och med teknisk briljans i anfallet, det var sidopass och direktskott på första stolpen. Handlederna vakna till liv. Harder tog ledningen med 1-0 och somnade in i en falsk trygghetsvagga för i anfallet efter bryter jag min två matcher långa måltorka och gör snyggt 1-1 på ett hårt direktskott efter en öppnande passning. Oskar vaknar fortfarande inte till liv utan tror fortfarande att jag bara har tur trots att jag skapar lägen varje anfall. När sedan 2-1 kommer börjar Harder bli mer och mer orolig och börjar sakta vakna och bortförklaringar faller som hagel över Grevevägen. När jag slutligen sätter spiken i kistan, 3-1 är ilskan hos Harder lika stor som överlägsenheten hos mig.

MEN! Efter detta väntar Olle i en match. Ja  har gruvlig revanch att kräva. Men trots att jag är med i matchen så fortsätter oturen att grina mig i ansiktet. 4-1 inför sista perioden till Olle och det ser hopplöst ut. vem har tidigare vänt ett sånt underläge? Jag vet att hoppet är det sista som överger mig och krigar som en hund för att få utdelning. När sedan 2-4 kommer börjar jag andas optimism och Olle blir ännu rödare i pannan. Måste säga att han var betydligt röd och generad hela kvällen. När sedan 3-4 kommer på en distinkt handledare i bortre xet börjar rummet att skaka. Matchen är i allra högsta grad vid liv och att 4-4 sedan kommer efter en fenomenal spelvändning är mer väntat än otippat. Kvitterat och Olles självförtroende får sig äntligen en törn. Att matchen sedan går till straffar och att Olle vinner där är oväsentligt eftersom alla vet att den som äger spelet och kan spela det varje dag per automatik kommer vara en bättre straffskytt än den som spelat spelet 4 gånger.

Slutligen skulle jag möta Harder en gång till. Ja ser att jag redan skrivit mkt och kommer därför inte skriva så mkt mer. En jämn match med chanser åt båda håll där jag går segrande ur striden med 1-0 efter ännu ett kalasdirektskott.

Sista matchen mot Olle blir en besvikelse för mig, min målvakt tappar in allt och Olle har maximalt flyt i avsluten samtidigt som jag möter betongväggen i Ottawas mål. 1-5, kan väl inte säga att jag är direkt nöjd med den matchen...

Nu ska jag ner och tag mig något att käka... Japp, så får det bli.. hej hej hej hej hej hej !!!


Dagens låt: Peaches - I en rosa helikopter


Let it snoow

Lov nu med allt vad det innebär. Ska vidare till påsklunch idag hos syrran vid 16 och sen ikväll ska jag jobba. Blir en tung och lång dag men aa, det klirrar fint i kassan sen iaf. Får se vad lovet erbjuder, blir nog en innebandymorgon i Östertälje med klassen, lira lite oldschool, finns inget bättre asså... Annars I dont really know, ta dagen lite som den kommer.. Studenten närmar sig, sjukt taggad asså, bara jobbigt att det är en massa plugg som ska göra innan dess. Men aa som sagt ta dagen som den kommer haha.  Det e såå braaaahiiiiiigt


Så trööööttt, och snön gör inte mig piggare. Helt onödigt med snön nu seriöst. Man var råtaggad med vårjackor och man började nästan plocka fram flipflopen.. eller kanske inte men mössan började försvinna mer för kepsen och sen badabooom, kommer detta, snö, snö och åter snö.

Måste skriva om en sak jag gjorde i lördas med anknytning till snö. Farsan tyckte det var på tiden att byta till sommardäck med tanke på att det milda vädret och att man knappt sett någon snö sen urminnes tider. Jag höll väl med honom också, han hade ju trots allt rätt. Så vi satte oss och bytte däck på lördagkväll. För övrigt skulle jag över till Lasse och sedan vidare till Sanna så ja hade duschat av mig all svett som fanns och sen var ja tvungen att gå och byta däck, men det var en bagatell. Hur som haver, vad händer på Söndag? Snö och åter snö i mängder. Kändes riktigt nödvändigt det där men haha..


Dagens låt: Vikingarna - Den stora dagen, väldigt tragisk låt asså men grym
och vi slänger in en Juelz Santana - Mic check, skön hiphop.

Tror helt ärligt att den här bloggen borde bli en musikblogg, den lockar allt från danssugna pensionärer till hårda OG:s

Fune Fune

Konstigt det här tycker jag, att man alltid känner att den som åker iväg har det så otroligt bra och inte alls tänker på det hemma. Utan helt glömt bort allt hemma. Nu är det säkert inte så men det är ofta man känner så asså. Det är alltid lättare att åka än att stanna kvar på något sätt. Jag tror det är lite för att man aldrig vet vad den som åkt gör, vad hon träffar för folk, vad hon får för upplevelser, hur hon formas som person av upplevelserna och allt sånt där.. Medan man tänker att den som åker vet exakt hur man själv har det.  Inte för att hon kan veta men jag vet inte, man tänker iaf så. Jag gör det..

Anyway,  var ledig idag så sov ut toklänge till kl 13, vilket kommer straffa sig nu när jag inte kan somna och ska upp vanlig tid imorn. Well see hur det går.. Sjukt länge sen det var en fotbollsturnering nu i skolan alltså. Sjukt taggad, sjukt sjukt sjukt sugen på att spöa Harder, Olle å Freddan. Sjukt ofta ja skrivit sjukt i det här inlägget.

Va ska man säga.. Ska försöka sova nu åtminstone. Måste också säga att jag vet att den här bloggen helt tappat stinget. Innan var den så livfull och glad och skön men nu är den nästan depp, det är inte meningen. ska försöka styra upp det där.. Min glada personlighet borde prägla den här skiten också... AiiiiighT

Dagens låt: Eagle Eye Cherry - Save tonight,  classic

Läs http://kim1.blogg.se, mkt nöje och aah,  säger bara så.. Läs själva...



One week to holiday

Bästa känslan nånsin måste ju vara klockan 11 på en lördag när man tagit det lugnt fredagen och somnat relativt tidigt och vaknar upp under ett varmt täcke, solen lyser in lite i rummet mellan persienerna och man inser att det är lördag, jag har ingen match, jag ligger kvar och drar mig. Den känslan, mamma har gått in och öppnat fönstret, in kommer lite kall luft men själv ligger man kvar under täcket och bara njuter. Det är varmt och gott, ibland sticker man ut tårna lite och känner lite kyla och sen drar man snabbt in dem igen. Man ligger där och sträcker ut hela kroppen från den iförsig sjukt sköna fosterställningen man legat i. Man vänder på kudden och ligger där mjukt mot en kall kall kudde och bara njuter. Man känner att klockan börjar närma sig "gå-upp-tid" men man bara skiter i allt och ligger kvar. Voila, underbart. Till slut går man upp och pissar och man tänker en tanke att frukost är gott och ska bara gå in och ta på sig ett par byxor i sovrummet och då ser man hur underbar sängen ser ut och man känner hur kallt golvet är och inser snabbt att den enda värmen är under täcket så man dyker in under och bara lägger sig till ro. Och snabbt blir man varm igen. Man ligger kvar där och klockan närmar sig 13 och till slut går man upp och vet att man egentligen borde gått upp tidigare men vad gör det.. Asså att dra sig,  klart det finns bättre grejer men helt seriöst. hur underbart är det inte....

Helgen har varit kanon, lugn och skön friday och lördagen spenderades i Pershagen hos Sanna, Riktigt riktigt bra bra bra drag.. Idag har ja först vart i church och sen lirat game, den vanns, men var inte mkt till underhållning. Nu skriver jag blogg och det känns bra, det e ba schteeek...


Dagens låt: Will Smith - Just the two of us

Det är mkt Will Smith men han är kung, det är han.. En annan king låt är Easy-E - Boyz N da Hood, dåligt tungt faktiskt...


Johnny Drama i mitt hjärta

Fredag imorgon, oj en ny helg i görningen. Det blir grymt. Helgens höjdpunkt måste ju lätt bli söndagens match mot Sörmlands distrikslag. Lucas har dragit ihop ett vad han kallar dreamteam. Och jag måste ju säga att  min dröm är att få lira med PETTAN!! Kungligt skulle det vara.  Vi får se vad helgen erbjuder utöver det. Det blir nog en bra bra bra bra helg....

Annars får vi se, veckan har varit kalas. Drog precis in en liten vinst på oddset. Alltid skönt. Känns bra att man nu kan leva som slacker och veta att man kan kirra inkomster ändå, haha eller? Men det var tight, AIK låg under med 3-0 och sen hände det, boom vändning till 4-3. Riktigt skönt. Men inga stora summor men alltid en vinst..

För övrigt måste Entourage vara den klockrenaste serien någonsin. Johnny Drama, KIIIIING!!! Ari och han lyfter ju serien till oanade höjder minst sagt.. Tyngaste!!


Dagens låt: Coldplay - In my place


Dubblingarnas mästare

Spökboll idag på idrotten och jag måste ju säga att sporten gått fram otroligt sen man spelade den på mellanstadiet. Borta är pojklagsmissarna där man kastar utan tanke och inte har ögon i nacken. Spelet idag är mer organiserat, man väntar in tills dubblingsläget finns och då smäller det; Bang - Bang, TRÄFF. Ojoj, stundtals grymt lir idag måste jag medge. Försvarsspelet är annars min specialitet, offrar gärna knäna för segerns sötma. Så nu sitter jag här med lite värk i kroppen men också med vetskapen om min insats idag som luktade landslaget...

Har funderat, hur jobbigt är inte eftersvettningar? Seriöst, man är rånöjd efter ett pass, duschat länge och väl och är avkyld och lycklig. I väskan ligger en ren och underbar t-shirt som bara skriker efter mig. Ni kanske undrar om tröjan är nytvättat och nystrykt och jag kan bara säga: JA och JA! Så trär man på sig den och vad händer? Tröjan börjar kännas mer tight än innan, man känner en värme längst hela ryggen. Vad har hänt? Eftersvett: KATJING! Sen att skolans omklädningsrum typ har sämsta luftkondioneringen någonsin hjälper inte direkt. Men men, jag klarade mig hyfsat idag iaf och behövde inte komma drypande av svett till matten.

Will you come home and stop this pain tonight
stop this pain tonight

Saknaden är stor, kanske inte att det gör ont men det skulle vara bra mkt bättre om du var hemma. Bra mkt bättre...

Dagens låt: Will Smith - Freakin it, very very good rhymes

Nåd herr Rönnkvist!! Jag ber om nåd!

Jaha och vad ska du göra efter skolan då Martin?

Den frågan alltså, finns nog inget värre än den. Och man får ju den ett antal gånger av såväl polare, som vänner till familjen. Till en början kunde man ju säga att man kanske skulle göra lumpen, men efter att jag inte fick mönstra så försvann den livlinan. Tänker man efter är det en sån dum fråga egentligen. Hur många 18åringar vet exakt vad dom vill göra med sitt liv? Jag tror inte det är mer än 5 % eller nåt som vet såhär: Boom jag ska bli läkare.

Så liksom om några månader står jag där med en utbildning och har ingen aning om vad ja vill göra.. Trodde jag. Men jag har bestämt mig för att gå en bibelskola nere i Glimåkra i Skåne. Det kanske låter idiotiskt och töntigt. Men jag är sjukt inställd på det. Finns egentligen bara en sak som kan hålla mig kvar i stan och det är väl bandyn men aa, det gäller ju att hitta sin väg i livet och det är väl många som kanske bara hoppar på en utbildning för sakens skull och det pallar jag inte riktigt. Den här bibelskolan är ändå bara ett år och det ger mig tid att tänka samtidigt som jag får göra nåt som bara jag vill. Kan helt klart bli grymt. Jag tror iaf att det blir så, det är det enda jag vet att jag vill göra i höst. Men man vet aldrig vad som händer. Vad som kan hålla kvar en... En bibelskola är alltså en fördjupning i bibeln och jag känner att det är nåt jag vill göra..

Måste saxa det här; Freddes sylvassa kontring på mitt inlägg "Pulverisering"

Måste helt klart såga bilden du släpper ut om matchen då det inte är ett under att förlora med en spelare som Tysken i laget. Inte fick man läsa om de utsökta bollbehandlingarna man satt inne med och hur många krossbollar som slogs till fristående anfallare vid namn klose bierhoff och klinsmann(som sumpades likt en liksäck i golfströmmen?).

Hur som helst var krossen mot harder, 10 -3, se även ledning med 9-0 och 2 gjorda själmål, dagens klara höjdpunkt. Innan matchen var det snack om att en amputering ovanför vänsterhandled skulle vara aktuell men efter denna uppvisning visade jag att den är där för att stanna. Om man inte skulle ge sig in på ett gästinlägg? Borde bli publicerad.........NU!

Om sanningen ska fram så var det Fredde som drog upp sitt lag ur träsket med sina finurliga uppspel som skärde igenom mitt mittfält och min backlinje som en sylvass kniv som skär en blöt gurka... Samt fenomenala benparader.....Faktum är att han var äckligt irrationell i sina uppspel och dribblingar. Han förde bordsfotboll till en annan nivå. Så Freddem jag ber härmed om förlåtelse för mitt bedrövliga uppförande emot dig!

Dagens låt: La Bouche - Be my lover,  NOSTALGI


CRAWINGS!

Min jul ska vara kul, min jul får inte vara ful
Som påsken den är gul ska min jul vara kul
Och snön den är vit och om den är gul har någon pinkat på den
Kanske en H-H-Hund

Poetry at it's best

En lördag är till ända. Och det dröjer cirkus sju dagar till nästa...Min justnuoutfit är något alldeles tokigt snyggt. En tröja med trycket "Mind the Gap" i färgen svart. Själva trycket är som en cirkeln med vit ram och innan för ramen är den en betydligt tjockare röd ram. I mitten av cirkel är det vit tryck. Och mitt i cirkel är det en avlång blå rektangel där det står texten "Mind the Gap". Allting sitter väldigt tajt och slimmat. Köpte den på en giftshop i London, som hittat.. CRAWIINGS!!!! Sen har jag också ett par byxor.


Dags för mig att nanna kudde snart, det blev två inlägg i min blogg idag, ett allvarligt och sen det här.. Eller vare tvärtom? Eller vare som jag sa från början?


Dagens andra låt:  Almedal - 250 dagar, jättedeppig låt men fin fin fin..



Annars?

Lirade lite juniorbandy idag, var ruskigt kul, nästan lite för kul haha. Sån öppen och rolig innebandy, alltid skönt med en vinst också..

Alltid när jag sitter här vid datan får jag ofta tid att tänka över saker och ting..En sak som typ skrämmer mig är folks okunskap om Jesus, många i vårt land har inte en aning om varför vi firar Påsk eller Jul, det är väldigt skrämmande. Samtidigt kan man undra varför vi ska fira dessa högtider när ingen direkt firar det för ursprungssyftet. Jag brukar tänka såhär; Är det sant att Jesus är Guds son och att Gud har skapat världen och belöningen för att följa honom är evigt liv så är det väldigt dumt om man inte ens undersöker om det kan vara sant. Hur många skippar chansen att konfirmera sig? Och hur många konfirmerar sig inte för  presenter t. ex..

Ingen kan veta vad som är sant, och visst kan man vetenskapligt förklara mkt av skapelsen. Men samtidigt är det inte just så att eftersom man vetenskapligt kan förklara jordens uppkomst, olika kretslopp ett ännu större bevis för att det finns en plan för skapelsen. Jag kan bara känna att vetenskapliga förklaringar gör mig mer övertygad. Sen en sak som kärlek, vad är detta, vart kommer det ifrån? Skapade vi det själva, där finns ingen vetenskaplig förklaring. Det tycker jag är ett rätt stort bevis för att Gud existerar faktiskt..

Nu var inte det här meningen att bli ett propagandisk inlägg för att få folk att börja tro. Jag tror inte man vinner över folk i diskussioner. Iaf inte så lätt.. Men det jag kan önska att varje person inser, att om detta är sant om Gud så är det värt att åtminstone undersöka det med ett objektivt öga...


Dagens låt: Oasis - Stop crying your heart out


Tjolahopp!!

We push and pull, I fall down sometimes but Im not letting go

Fredag, ruskigt trött, sov inte mycket inatt. Mycket tankar som for genom huvudet. Läste mitt brev, kom och tänka på den här textfrasen från There is.

With every single letter in every single word
There will be a hidden message about a boy that
loves a girl

Nästan lite för klockrent faktiskt, saknaden är redan stor, stor, stor.

Men man får inte deppa ihop, utan försöka sätta på lite glad musik, tänka på alla fina minnen som inte betyder att något är över, snarare tvärtom och man får helt enkelt sätta tänderna i andra intressen och försöka tänka på annat..Nu ska jag till exempel åka iväg och hämta upp mitt körkort förhoppningsvis om jag får låna bilen. Lite skoj blire nog allt, kom inte riktigt ihåg hur jag såg ut på bilden, antagligen farligt snygg men man kan ju haft en mindre bra dag och varit lite mer mänsklig, vem vet...Eller?



Dagens låt: Mat Kearney - Breathe in, breathe out,  Läskigt träffande text tyvärr...

Holla at you.. Later!




Att ta avsked....

Är inget man vill göra, inget man ens unnar sin värsta fiende. Det blir så mkt känslor. Var med om ett igår och det är kusligt hur handikappad man blir. Allt man ville säga faller liksom bort. Istället för att "bara vara" så känner man som att nästa ord man säger är det sista ordet man kommer säga. Det fanns mycket jag ville säga igår som inte blev sagt men det är väl tur att det inte var ett avsked ändå utan ett "auf wiedersehen", och jag var väl inte helt tyst åtminstone. Tror på nåt sätt att man kanske oroar sig mer för vad man ska säga men egentligen äre inte orden man minns utan kanske bara själva saken att man finns där... När ja tänker på dig så är det iaf så, har alltid varit så och kommer alltid vara så. Anledningen till att ja kommer sakna dig är för att du är den du är... Och nu åker du iaf.. och jag kommer sakna dig mer än vad jag borde....

Do you care if i don't know what to say?
Will you sleep tonight, will you think of me

Du fick den skjuts jag har lovat dig ett bra tag nu iaf, vilket känns så viktigt och skönt. Men helt klart ligger jag några mil efter dig...

I faintly remember breathing on your bedroom floor
Where I laid and told you, but you sweared you loved me more

Kärlek är en skum sak, även om den inte är besvarad kan den kännas underbar, sjukt vackert egentligen..

Nu ska ja sluta att vara så emotional och sentimental men du och endast du som vet att du är träffad, ta åt dig och tack för det finaste brevet jag fått..


Annars vann Olle den komprimerade och halvdåliga fotbollsturneringen idag, inte mkt till underhållning faktiskt...

Dagens låt:  Boxcar racer - There Is,  masterpiece, allt i kursiv text i det här inlägget e från den låten...


Åka pendeltåg!!

Pendeltåg är otroligt trevligt faktiskt, väldigt mysigt att åka varje morgon till skolan. Ännu roligare äre att åka en trång buss. Det är riktigt riktigt bra. Tyvärr kommer jag fortsätta med detta, trots att jag äntligen tog mitt körkort. Kanske lika bra att inte bli bortskämd med bilen. Man skulle kanske köpa en egen..Då får man iförsig jobba ihjäl sig först.. Men men... Annars är ju lovet över nu och skolan i full rulle, skönt faktiskt, även fast det är mycket slit.

Jag har en hel del vuxenpoäng nuförtiden faktiskt; Internetbank, Dosa, körkort. Funderar starkt på ICA-kort, fatta att dra en cola på ICAkortet, det är stort. Aah, tål att tänkas på. Helt klart..


Dagens låt: Lenny Krawitz - Again, masterpiece!


RSS 2.0